Aspekty ekonomiczno-finansowe w Strategii rozwoju energetyki rozproszonej w Polsce do 2040 roku - Wawrzyniak, Karol; Chmiel, Tomasz (Energetyka Rozproszona, 2022)
Artykuł przedstawia zagadnienia ekonomiczno-finansowe określone w Strategii rozwoju energetyki rozproszonej w Polsce do 2040 roku. Autorzy prezentują analizę SWOT (mocne oraz słabe strony, szanse potencjalne lub zaistniałe oraz zagrożenia prawdopodobne lub istniejące w obszarze energetyki rozproszonej) i na bazie jej wyników formułują propozycję rekomendowanych działań.